Вчера излезе представително социологическо , правено в края на март и

...
Вчера излезе представително социологическо , правено в края на март и
Коментари Харесай

Юрий Борисов за социологията и войната

Вчера излезе представително социологическо , правено в края на март и отдадено на войната в Украйна (1).

Гледам – нощес в централните вести на БТВ и на БНТ-1 няма информация за това проучване. Че то не е за показване…

67 % от нашенците считат, че България би трябвало да остане неутрална страна. Представяте ли си? При тази смазваща агитация против Агресора, против Империята на Злото, против кръвожадните руснаци близо 70 % им се ще да са неутрални? Двете трети от българите да не желаят да заемат страна? При състояние, че Целият Свят проклина Русия? Това обикновено ли е? Тези българи естествени ли са? На всичкото от горната страна 34% споделят, че глобите против Русия са извънредно несправедливи! Отбележете, не просто „ неправилни “ или „ несправедливи “, а „ КРАЙНО “ несправедливи! Може ли да изясни тази една трета от българите какво му е „ крайното “ на глобите? На всичкото от горната страна 21 % настояват, че България би трябвало да поддържа Русия в този спор! Тия с всичкия ли са си? България да поддържа във войната Русия?

А в този момент най-възмутителното – 40 % от българите настояват, че страната ни би трябвало да напусне НАТО! Да напусне този супер поръчител на нашата сигурност? Да напусне този напредничав, цивилизован стожер на демокрацията и мира? Какво, 40% от българите желаят да няма Мир? Защото няма ли НАТО, няма да има и Мир! Най-тъжното е обаче обвързвано с „ националния интерес “ на България. Онзи ден ген. Атанасов, като пледираше, че би трябвало да се праща оръжие на Украйна, напълно ясно сподели: „ Националният интерес изисква да сме в НАТО и в Европейски Съюз “! Тоест „ националният интерес “ би трябвало да се дефинира, посредством „ стоенето “, посредством „ вътре “-то. И цели 40% от българските кухи глави не могат да вдървен простата истина, че да осъзнаваш националния си интерес значи да искаш да си „ вътре “! „ Вън “ ли си – спукана ти е работата!

Малко се стараят медиите! Малко се старае страната! Социологията демонстрира, че няма още задоволително ненавист! Още, би трябвало! Още!

Източник: Клуб „ 24 май “

Автор: Юрий Борисов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР